Лично творчество
Нашите  снимки
Нашите успехи
За Вас дарители
контакти
събития
съобщения
              Животът в институцията е сигурен и тече като река. Едни и същи неща всеки ден. Така, както слънцето изгрява всяка сутрин и залязва всяка вечер, така и в дома е сигурно, че имам храна и подслон.
     Нашият дом е много хубав. Той се намира съвсем до морето. От прозореца на моята стая виждам мачтите на корабите и всяка сутрин ме будят гларусите. Слънцето наднича в прозорците ми и се чуди на хубавата ми стая. В нея имам много играчки и картини. Имам книги, които обичам. Аз се грижа за моята стая, както се грижат за мен. Само понякога мъничко си мечтая да мога да отглеждам  в нея куче. Пък било то и най-мъничкото куче. Някое малко бездомниче, което да ме обича и никога да не ме изостави. То ще ми бъде приятел завинаги и аз ще се грижа за него. Ще го науча на циркови номера и можем с него да пътуваме по света. Можем и в някой цирк да ни поканят. Ще се качим с него на кораба с мачтите, който се вижда от моята стая, и ще тръгнем по море към най-известните циркове в света. Ще бъде чудесно и всички ще ни искат автографи. Може даже да го науча и то да дава автографи на своите фенове.
     Само, че в институциите няма животни, а само деца. Ако имах свой дом и семейство, щеше да бъде различно. Даже да не е толкова хубав, като детския дом, просто да е само мой дом. Съгласен съм и да не виждам от прозорците му мачтите на кораба и да не ме будят гларусите. В него правилата ще определям аз и правило номер едно ще бъде : "Правилата не са задължителни!"
На вратата ще сложа табелка :"Образцов дом за хора и кучета - вход свободен по всяко време!"

Бургас, 30.04.2010г.                                                               Калин СТОЕВ - 11г.                                                                                                      ЕСЕ : "ЖИВОТЪТ В ИНСТИТУЦИЯТА
Нашите спомени
за нас
екип
база
бюлетин
партньори
концепция
Детско творчество
na4alobg.com              Copyright © 2015